Iščemo nove prostovoljce – vsebina

Pozdravljeni,

pri Društvu za psihološko svetovanje Kameleon vabimo študente in magistre (bio)psihologije k opravljanju prostovoljskega dela – iščemo prostovoljce za ustvarjanje vsebin z namenom ozaveščanja javnosti o duševnem zdravju in področju psihologije ter vodjo projekta Mavrični Kameleon (LGBTQ+ in duševno zdravje).

Društvo za psihološko svetovanje Kameleon je prostovoljno, strokovno, humanitarno in nepridobitno združenje s področja psihologije. Prizadeva si za krepitev javnega duševnega zdravja, nudi psihološko pomoč posameznikom v duševni stiski in informira javnost o psihologiji.

Možnih je več načinov sodelovanja, od vodenja in sodelovanja v različnih skupinah, pisanja člankov in objav na spletni strani ter socialnih omrežjih (FB in IG) do izvajanja intervjujev, live-streamanja, pisanja svojega bloga ali kolumn, izvajanja predavanj in delavnic na raznolike teme o duševnem zdravju, vodenja okroglih miz z različnimi gosti,…

V društvu smo oblikovali več delovnih skupin in ste vabljeni k sodelovanju in ustvarjanju vseh vsebin, ki so na voljo. V nadaljevanju bodo opisane delovne skupine in potrebe po prostovoljcih.

SKUPINA ZA USTVARJANJE VSEBINE

CILJ SKUPINE: Skrbeti za vsebinski del objav na družbenih omrežjih in na spletni strani.

IŠČEMO: prostovoljce za ustvarjanje psiholoških vsebin

Instagram: ustvarjanje poljudno-znanstvenih psiholoških vsebin (oblikovanje in vsebinska priprava v Canva)

Facebook: objavljanje aktualnih novic, posnetkov iz Youtuba, filmov in/ali serij s kratkim psihološkim komentarjem

Spletna stran: pisanje člankov, bloga, intervjujev …     

MAVRIČNI KAMELEON

CILJ: povezovanje, ozaveščanje javnosti o problematiki in duševnem zdravju LGBTQ+ skupnosti, informiranje in organizacija dogodkov na temo vključevanja LGBTQ skupnosti v socialna okolja (IG: https://www.instagram.com/mavricni_kameleon/).

IŠČEMO: vodjo projekta in prostovoljce

Zaželena je motivacija, inovativnost, samoiniciativnost ter sodelovanje z ostalo ekipo (trenutno) deklet, študentk in magistric psihologije iz celotne Slovenije. Pričakujemo, da bodo prostovoljci pripravljeni oblikovati in objaviti vsaj eno objavo na mesec in da bodo k delu pristopili resno, odgovorno in vestno. Vsak mesec imamo sestanke, na katerih načrtujemo delo za prihodnji mesec in je zato prisotnost na sestankih zelo zaželena. Želimo si prostovoljce, ki bodo pripravljeni sodelovati najmanj 6 mesecev. Delo poteka načeloma zgolj prek spleta.

Več o prostovoljstvu, pogojih in delovnih skupinah si lahko preberete na naslednji povezavi → https://svetovalnicakameleon.si/o-nas/#prostovoljstvo-in-delovne-skupine 

V sklopu društva nudimo medsebojno sodelovanje in podporo s strani mlade ekipe psihologinj, možnost samoizobraževanja na različnih psiholoških področjih ter potrdilo o opravljenih prostovoljnih urah.

Vabimo vas, da si ogledate naše dosedanje delo na spletni strani www.svetovalnicakameleon.si, na IG profilu https://www.instagram.com/drustvokameleon/ ter na FB strani https://www.facebook.com/SvetovalnicaKameleon.

V kolikor bi vas sodelovanje zanimalo, izpolnite spodnjo anketo do 3. 12. 2023 do 23:59. 

Anketa: https://forms.gle/dmvDtBg2PNuE6XiZA 

V roku 7 dni od roka prijave vas bomo obvestili o izbranosti in vabljeni boste na uvodni sestanek. Za več informacij nam lahko pišete na info@svetovalnicakameleon.si.

Se že veselimo sodelovanja in lep pozdrav,

Društvo Kameleon