Vabilo za nove prostovoljce

Pozdravljeni,

pri Društvu za psihološko svetovanje Kameleon vabimo študente in magistre (bio)psihologije k opravljanju prostovoljskega dela – ustvarjanje vsebin z namenom ozaveščanja javnosti o duševnem zdravju in področju psihologije. K sodelovanju vabimo tudi študente drugih smeri, ki bi bili pripravljeni sodelovati v PR skupini ali skupini za stike z javnostjo. Več o tem sledi.

Društvo za psihološko svetovanje Kameleon je prostovoljno, strokovno, humanitarno in nepridobitno združenje s področja psihologije. Prizadeva si za krepitev javnega duševnega zdravja, nudi psihološko pomoč posameznikom v duševni stiski in informira javnost o psihologiji.

Možnih je več načinov sodelovanja, od vodenja in sodelovanja v različnih skupinah, pisanja člankov in objav na spletni strani ter socialnih omrežjih (FB in IG) do izvajanja intervjujev, live-streamanja, pisanja svojega bloga ali kolumn, izvajanja predavanj in delavnic na raznolike teme o duševnem zdravju, vodenja okroglih miz z različnimi gosti, …

V društvu smo oblikovali več delovnih skupin in ste vabljeni k sodelovanju in ustvarjanju vseh vsebin, ki so na voljo. V nadaljevanju bodo opisane delovne skupine in potrebe po prostovoljcih.

SKUPINA ZA NAČRTOVANJE IN IZVEDBO DOGODKOV

CILJ SKUPINE: Izdelati letni načrt dogodkov, ki jih bo pripravilo / gostilo društvo (okrogle mize, delavnice, predavanja…) in skrbeti za njihovo realizacijo (npr. izvedba predavanj/delavnic, iskanje izvajalcev, tem, sodelovanje pri izvedbi, ustvarjanje FB dogodka, ustvarjanje promocijskih objav,…).

PROSTOVOLJCI: iščemo vodjo in vsaj 3 prostovoljce.

PR SKUPINA

CILJ SKUPINE: Predstavljanje društva na socialnih omrežjih in spletu, skrb za vizualno podobo. (Npr. priprava oz. pregled in poenotenje izgleda templatov objav za promocijo, priprava letakov, videoposnetkov …)

PROSTOVOLJCI: iščemo vodjo skupine in vsaj 3 prostovoljce.

SKUPINA ZA STIKE Z JAVNOSTJO

CILJ SKUPINE: Voditi stike z javnostjo (influencerji, mediji…)

PROSTOVOLJCI: iščemo vodjo skupine in vsaj 2 prostovoljca. 

SKUPINA ZA USTVARJANJE VSEBINE

CILJ SKUPINE: Skrbeti za vsebinski del objav na družbenih omrežjih in na spletni strani.

PROSTOVOLJCI:

Instagram

  • 1 prostovoljec, ki ga zanima kognitivna psihologija in nevroznanost, da bi prevzel rubriko Nevronski dan na Instagramu (več na Instagramu)
  • 1 prostovoljec, ki bi prevzel rubriko Sproščena sreda (več na Instagramu)
  • 1 prostovoljec, ki bi želel oblikovati rubriko vezano na svetovanje in psihoterapijo
  • vsaj 2 prostovoljca, ki bi objavljala splošne psihološke vsebine

Facebook

  • vsaj 2 prostovoljca za objavljanje aktualnih novic, posnetkov iz Youtuba, filmov in/ali serij s kratkim psihološkim komentarjem

Spletna stran

  • vsaj 1 prostovoljec, ki bi prevzel pisanje člankov na temo kritične psihologije
  • vsaj 1 prostovoljec, ki bi prevzel pisanje člankov na temo svetovanja in psihoterapije (lahko se združi z Instagram objavami)
  • vsaj 3 prostovoljci, ki bi pisali splošne psihološke vsebine (lahko tudi blog)
  • vsaj 1 prostovoljec, ki bi pisal psihološko vsebino na podlagi znanstvenih raziskav s subjektivnim komentarjem o nekem dogodku, pojavu …
  • vsaj 1 prostovoljec, ki bi na mesečni ravni izvajal intervjuje (pisno ali prek livestreama) z že uveljavljenimi psihologi po Sloveniji (ozaveščanje javnosti o poklicu psihologa)

Zaželena je motivacija, inovativnost, samoiniciativnost ter sodelovanje z ostalo ekipo (trenutno) deklet, študentk in magistric psihologije iz celotne Slovenije. Pričakujemo, da bodo prostovoljci pripravljeni oblikovati in objaviti vsaj eno objavo na mesec in da bodo k delu pristopili resno, odgovorno in vestno. Vsak mesec imamo sestanke, na katerih načrtujemo delo za prihodnji mesec in je zato prisotnost na sestankih zelo zaželena. Želimo si prostovoljce, ki bodo pripravljeni sodelovati najmanj 6 mesecev.

V sklopu društva nudimo medsebojno sodelovanje in podporo s strani mlade ekipe psihologinj, možnost samoizobraževanja na različnih psiholoških področjih ter potrdilo o opravljenih prostovoljnih urah.

 

Vabimo vas, da si ogledate naše dosedanje delo na spletni strani www.svetovalnicakameleon.si, na IG profilu https://www.instagram.com/drustvokameleon/ ter na FB strani https://www.facebook.com/SvetovalnicaKameleon.

V kolikor bi vas sodelovanje zanimalo, izpolnite spodnjo anketo do 31. 3. 2022.

Anketa: https://forms.gle/4PnZjGaphc3igTEj6

V roku 3 dni od roka prijave vas bomo obvestili o izbranosti in vabljeni boste na uvodni sestanek. Za več informacij nam lahko pišete na info@svetovalnicakameleon.si.

 

Se že veselimo sodelovanja in lep pozdrav,

Društvo Kameleon

 

Dodatno: Brezposelnemu psihologu, ki je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje in prejema denarno socialno pomoč, ob sklenjenem pisnem dogovoru o prostovoljskem delu po zakonu pripada višji znesek denarne socialne pomoči.