SE ŽELITE POGOVORITI S PSIHOLOGOM?

E-svetovalnica

  • pogovor v realnem času v klepetalnem oknu
  • trajanje: povprečno 60 min
  • anonimnost, zaupnost
  • pogovor možen glede na razpoložljivost svetovalcev (URNIK)

E-pošta

  • pogovor prek elektronskih sporočil
  • trajanje: glede na potrebe svetovanca, več e-mailov z istim svetovalcem
  • zaupnost
  • svetovalec odgovori, ko je na voljo (odgovor do 10 dni)

S trenutkom, ko nas kontaktirate, soglašate s POGOJI UPORABE (Preberite!)

Kaj je e-svetovanje?

Svetovanje, pogosto imenovano »pogovorna terapija«, je proces, ki omogoča klientom čas in prostor, v katerem raziskujejo, skušajo razumeti ter reševati svoje probleme v zaupnem okolju. Psihološko svetovanje je namenjeno tudi osebam, ki bi si želeli izboljšati duševno zdravje in/ali raziskati odgovore na svoja vprašanja. Nudimo tudi podporo, razbremenilni pogovor, psihoedukacijo in prvo psihološko pomoč.

 E-svetovanje je preprosta komunikacija s svetovalcem v spletni klepetalnici ali prek elektronske pošte. Namenjeno je reševanju konkretnih težav, kjer je posameznik z aktivnim sodelovanjem motiviran za spremembo. Ni primerno za posameznike z resnejšimi duševnimi boleznimi ali težavami, razen v  obliki razbremenilnega pogovora ali usmeritve.

Svetovalci so diplomanti in magistri psihologije. Trenutno je aktivnih 16 svetovalcev.

Pogovor je BREZPLAČEN

Kako poteka e-svetovanje?

1. Izberite način e-svetovanja, ki vam bolje ustreza

2. Svetovalcu opišite problem, vprašanje, situacijo

3. Svetovalec bo pogovor usmerjal z vprašanji ter razmišljanjem

4. Pri opisovanju bodite konkretni

5. Za lažje razumevanje vas bo svetovalec vprašal po starosti

Komu je e-svetovanje namenjeno?

Verjetno ni človeka, ki se kdaj ne bi znašel v osebni stiski. Takrat iščemo odgovore na številna vprašanja. V teh trenutkih se obrnemo na prijatelje, znance, včasih tudi na strokovne službe. Prijatelji pogosto ne najdejo pravih besed, kako bi nas potolažili. Znajdemo se v slepi ulici. Po drugi strani pa so čakalne dobe pri specialistih mnogokrat precej dolge. Včasih ne vemo več, na koga bi se obrnili, komu bi se zaupali. Vse skupaj lahko spremljajo tudi občutki krivde in sramu; potrebujemo pomoč, vendar se nočemo razkriti.

Delovanje Društva za psihološko svetovanje je namenjeno prav takšnim primerom. Dobrodošle ste vse generacije z vsem spektrom težav ali vprašanj.

Svetovanje ni primerno za osebe s težjimi duševnimi motnjami ali kompleksnejšim ozadjem težav, ko se priporoča psihoterapija oz. druga oblika strokovne pomoči. Lahko pa vas skušamo ustrezno usmeriti.