O NAS

Društvo za psihološko svetovanje Kameleon je prostovoljno, izobraževalno in nepridobitno združenje, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov, odraslih in starejših. 

Osnovni namen društva je nuditi brezplačno spletno psihološko svetovanje vsem generacijam in ozaveščanje javnosti o pomembnosti duševnega zdravja.

Svetovalci so prostovoljci, najmanj diplomirani psihologi, ki imajo izkušnje na področju svetovanja ljudem v stiski in so za to ustrezno usposobljeni.

Svoje poslanstvo opravljajo na celotnem območju Republike Slovenije. Delovanje društva temelji na načelih enakopravnega in prostovoljnega združenja članov ter na načelih javnega dela. Ustanovljeno je bilo leta 2010, in sicer so ustanovni člani Anja Goršek, Darko Mihael Čibej in Irena Špan.

"Dostop do psiholoških in zdravstvenih storitev je pogosto pogojen s prihodkom in zaposlitvenim statusom, obenem pa so marsikdaj čakalne vrste za psihologa predolge. Psihološke storitve bi morale biti dostopne prav vsakomur, ne glede na status ali finančno stanje. Človeku, ki se nahaja v stiski, marsikdaj pomaga že tolažilna beseda, rahla spodbuda in zavedanje, da vedno obstaja pot iz stiske ter da je nekomu mar za to, kar prestajamo. To je bil tudi povod za ustanovitev društva, ki bo preko spleta nudilo brezplačno in anonimno psihološko svetovanje ljudem v stiski."
Anja Goršek
Predsednica in ustanoviteljica društva

DRUŠTVO V ŠTEVILKAH

Prva in edina brezplačna spletna psihološka svetovalnica za vse generacije

1

Z vami smo od leta

2010

Število svetovalnih pogovorov – več kot

0

Število sodelovanj s strokovnjaki – več kot

0

Število prispevkov v medijih – več kot

0