Uživam, ko ustrahujem druge

  • Premisli o tem, zakaj se znašaš nad drugimi. Imaš težave doma, imaš občutek, da ne moreš nadzirati svoje jeze, imaš rad druge ljudi pod nadzorom? S svojo težavo se obrni na šolsko svetovalno službo ali pa poišči strokovno pomoč.
  • Res želiš, da se te ljudje bojijo? Si ne želiš, da bi te imeli drugi radi takšnega, kakršen si, te videli kot prijaznega in ne počeli stvari zate zgolj zato, ker se te bojijo?
  • Kako bi se ti počutil, če bi te nekdo ustrahoval? Zamisli si, da boš imel nekoč otroka in ga bo nekdo trpinčil in ustrahoval? Kako se počutiš ob misli na to?
  • Ustrahovanje je zelo strahopetno dejanje – ni pametno in kljub temu, da se ti mogoče zdi, da te prijatelji vidijo kot mogočnega in se tvojim dejanjem smejejo ter se iz tega norčujejo, to počnejo zaradi strahu. Res želiš, da te drugi vidijo kot strahopetca, ki se spravlja na šibkejše od sebe?
  • Kar se ti mogoče zdi povsem nedolžno in celo zabavno, se zdi tvoji žrtvi zelo resno. Če ne poiščeš pomoči in ne prenehaš s tem, imajo tvoja dejanja lahko zelo resne posledice.

 

NEKATERI LJUDJE ZARADI USTRAHOVANJA DOŽIVLJAJO TAKO MOČAN STRES IN SO TAKO NESREČNI, DA ZARADI TEGA NAREDIJO SAMOMOR IN SI VZAMEJO ŽIVLJENJE!

Na naslednji strani si lahko prebereš o težavah, ki jih imajo tvoji vrstniki zaradi bullyinga ter morda med odgovori najdeš primerno rešitev zase. V težavah nam lahko kadarkoli pišeš na naš elektronski naslov info@svetovalnicakameleon.si   , se pogovoriš s svetovalcem v živo preko internetne telefonije (preko programa skype in msn) ali klepeta, lahko pa nam svoje težave zaupaš na forumu, kjer ti bodo na tvoja vprašanja odgovarjali uporabniki foruma.

Comments are closed.