Zaljubljen sem … in kaj zdaj? (za otroke)

Ko razviješ posebna čustva do druge osebe, lahko to spremeni ves tvoj svet. Mogoče si želiš simpatijo poklicati po telefonu, jo povabiti na rojstnodnevno zabavo ali v kino? S starostjo se bodo spreminjala tudi tvoja čustva. Vse pride ob svojem času, in ko boš pripravljen/a, boš spoznal/a tudi svojega prvega fanta ali punco ter doživel/a svoj prvi poljub! Ampak zaenkrat sta lahko s simpatijo dobra prijatelja, seveda če si tudi on/a želi prijateljstva s tabo.

Mogoče pa ne želiš nikomur povedati, kdo je tvoja simpatija? S prijatelji je lahko zabavno govoriti o tem, ampak včasih drugi otroci zelo radi dražijo, če je kdo zaljubljen. To ni nikoli zabavno, tako da če veš, kdo je v koga zaljubljen, tega ne govori naprej.

Včasih se celo odrasli norčujejo iz prve zaljubljenosti. Zdi se jim zabavno, ko te vidijo vznemirjenega, srečnega, kako v ljubezni delaš svoje prve korake. Tebi pa se verjetno zdi to vse prej kot smešno, saj so lahko tvoji občutki še kako resnični in močni.

Če želiš nekomu povedati za svojo zaljubljenost in o svoji simpatiji, so lahko starši odlična izbira. Ne pozabi, da so tudi oni bili nekoč otroci in vedo, kako je biti otrok. Si lahko predstavljaš svojo mamo ali očeta, ko sta bila prvič zaljubljena? Mogoče ti bosta povedala kaj o tem, če ju vprašaš.

 Sorodne teme:

Kaj lahko naredim, ko mi simpatija zlomi srce?

Post Tagged with ,
Comments are closed.