Prispevam

Pomagate lahko na naslednje načine

 1. Z DONACIJAMI
 2. Postanite ČLAN DRUŠTVA
 3. Postanite ČASTNI ČLAN DRUŠTVA
 4. S SPONZORSTVOM
 5. S PROSTOVOLJSTVOM

 

Donacije

Trenutno vsak sedmi Slovenec trpi za eno od mnogih duševnih motenj. Po ocenah naj bi bilo v Sloveniji od 250 000 do 300 000 odvisnikov od alkohola.  Vsakih 21 ur nekdo obupa in si vzame življenje. Morda bi bile te statistike očesu bolj prijazne, če bi lahko pomoči potrebni ljudje lažje in hitreje dobili strokovno pomoč.

Internet postaja čedalje bolj razširjen in dosegljiv. Zakaj ne bi imeli 24 urnega dostopa do kakovostne strokovne psihološke pomoči? In le ta bi bila brezplačna.

Kako naj to dosežemo? Z vašo pomočjo.

Ustvarili smo spletni portal, na katerem lahko najdete strokovne članke, spletno svetovanje preko e-maila ali v živo, forum, blog in druge koristne informacije. Naš cilj je 24urna razpoložljivost ljudem v stiski in vrhunsko delovanje na področju duševnega zdravja v Sloveniji. Pomagajte nam ta cilj doseči. Donirajte.

Lahko pokličete na telefonsko številko Društva Kameleon 040/515-804 vse dni v tednu med 8-15 in poslali Vam bomo položnico.

Podatki za direktna nakazila donacije na TRR :
“Društvo Kameleon Slovenija, Dolenjska cesta 48, 1000 Ljubljana. Namen: Donacija. TRR: SI56 0600 0037 3015 836Sklic: SI00 2015.

 

Zakaj darovati prav nam?

 • Ker lahko s svojim znanjem in vašimi sredstvi pomagamo otrokom, mladostnikom in odraslim,  ki se znajdejo v duševnih stiskah in ne najdejo izhoda iz njih
 • Z donacijo podprete dejavnosti in dogodke, ki jih izvajamo
 • Z donacijo prispevate skupnosti. Glede na to, da smo vsi povezani, s tem, ko je nekdo drug bolj srečen, smo lahko tudi sami bolj srečni.
 • Ker se trudimo za boljši jutri naših otrok in mladostnikov
 • Pomagamo prostovoljno in brezplačno
 • Pomagamo vsem, ki so v stiski, ne glede na članstvo

 

POSTANITE ČLAN DRUŠTVA

Podprete nas lahko tudi tako, da postanete član Društva Kameleon Slovenija.

Član društva lahko postane vsak, ki želi na tak način pomagati pri izvajanju naših dejavnosti in dogodkov, nas podpira pri našemu poslanstvu in želi pomagati ljudem v stiski. Z vašo pomočjo pride pomoč do več ljudi.

Članstvo v društvu je prostovoljno ob podpisu pristopne izjave in plačilu članarine (10€/leto). Včlanite se tako, da izpolnite SPLETNI OBRAZEC  ali pošljete prijavnico na naslov Društvo Kameleon Slovenija, Dolenjska cesta 48, 1000 Ljubljana. Članarino lahko nakažete na TRR društva, ki je SI56 0600 0037 3015 836 .

Pokličete nas lahko tudi na telefonsko številko Društva Kameleon Slovenija 040/515-804 vse dni v tednu med 8-15h in poslali Vam bomo prijavnico s položnico.

Vabljeni da se nam pridružite!

 

ČASTNI ČLAN

Ob vsakem koncu leta bomo izbrali častne člane, ki so še posebej pripomogli k uresničevanju skupnih ciljev in imajo posebne zasluge za razvoj in uspešno delo društva.

Častni člani bodo izbrani glede na kategorijo, in sicer podelili bomo častne nazive ter priznanja v kategoriji donatorjev, sponzorjev in prostovoljcev.

 

SPONZORSTVO

Veliko je ljudi, ki potrebujejo psihološko pomoč, in mi jim želimo stopiti nasproti. Pri tem pa tudi mi potrebujemo pomoč. Če ste inovativno, progresivno, uspešno podjetje, ki bi bilo zainteresirano za plodovito recipročno sodelovanje, nas kontaktirajte na info@svetovalnicakameleon.si .

 

 

KAKO ŠE LAHKO POMAGATE

 

 • Pomagate lahko otrokom in mladostnikom z oblačili, počitnicami, žepnino, nakupom šolskih potrebščin, računalnikov…
 • Pomagate dijakom in študentom s štipendijo
 • Družinam pomagate z opremo stanovanja, nakupom gospodinjskih pripomočkov
 • Sponzorirate likovne in druge ustvarjalne delavnice s tem da  kupite naše voščilnice (naročite jih lahko tudi preko elektronske pošte)
 • Pridružite se našim humanitarnim akcijam
 • Povejte o nas znancem, prijateljem, sorodnikom
 • Postanite prostovoljec
 • Pridružite se naši Facebook skupini in povabite prijatelje

 

 

Prostovoljstvo

POMAGAJ TUDI TI – POSTANI PROSTOVOLJEC

ZAKAJ?

 1. Ker tako spoznavaš nove ljudi
 2. Si širiš obzorja
 3. Dobiš nove izkušnje
 4. Premagaš dolgčas in koristno zapolniš prosti čas
 5. Polepšaš dan drugim in s tem tudi sebi narišeš nasmeh na obraz

KAKO?

 1. Sodeluješ in pomagaš pri naših aktivnostih
 2. Širiš dober glas o nas
 3. Prispevaš ideje za humanitarne akcije, izobraževanja, počitniške programe
 4. Svetuješ v e-svetovalnici. Če te zanima, nam piši na elektronski naslov info@svetovalnicakameleon.si. Pripiši svojo smer študija ali izobrazbo/poklic, starost, izkušnje ter kdaj imaš čas. Vsi svetovalci se morajo predhodno udeležiti izobraževanja, o katerem boš nadalje obveščen/a.
 5. Prispevaš s pisanjem strokovnih člankov, ki so neposredno povezani z duševnim zdravjem
 6. Imaš izkušnje v računalništvu, z ustvarjanjem dinamičnih spletnih strani? Nasvetov in pomoči bomo zelo veseli.
 7. Po dogovoru z mentorjem lahko kot prostovoljec pri nas opravljaš tudi študijsko prakso
 8.  Pomagaš nam lahko čisto preprosto – piši nam na info@svetovalnicakameleon.si in povej, kaj te zanima, mi pa te obvestimo, kdaj in kje nam bo tvoja pomoč prišla prav.