Prireditev Plata – z nogometom proti diskriminaciji

Dne 22.9.2013 je na zadnji poletni dan potekala v Zalogu pri Ljubljani že 12.tradicionalna družabno – rekreativna prireditev za mlade, imenovana Plata.  Dogodek je potekal pod okriljem Četrtnega mladinskega centra Zalog, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji, v sodelovanju z Društvom DIH – Enakopravni pod mavrico, Zavodom enostavno prijatelji in številnimi prostovoljci. Ob tej priložnosti je Četrtni mladinski center Zalog obeležil tudi šesto obletnico svojega delovanja.

Obiskovalci so svojo energijo usmerili v športne boje v malem nogometu in v metanju trojk, se preizkusili v hokeju na asfaltu, na otroškem poligonu in v različnih šaljivih športnih tekmovanjih. Svojo ustvarjalnost so sproščali na številnih kreativnih in modelarskih delavnicah, kot so velikanska slikarska delavnica, izdelava navijaških pripomočkov, izdelava namiznega nogometa iz lesa, žog iz kartona, poslikava obraza ter druge. V okviru kotička Sadnica in priprave sadnih nabodal pa je bil poudarjen pomen zdrave prehrane za kakovostnejše življenje. 

Po prireditvi je sledila tudi javna razprava “Gradimo svoj prostor Zaloga! Javno mnenje šteje!”, kjer so vsi prisotni iskali odgovore na vprašanje: “Kako razvijati prostorske potrebe v Zalogu?”.

V dogajanju na Plati so uživale vse generacije, med katerimi so močno prevladovali mladostniki in otroci, ki jim je prireditev namenjena. 

Prireditev je primer odličnega medgeneracijskega povezovanja ter bi lahko bila zgled povezovanja lokalne skupnosti širom Slovenije. 

Vabljeni na Plato tudi naslednje leto, ko bo potekala že 13.tradicionalna prireditev!

 

Vir: http://www.mladizmaji.si/blog/2013/09/kako-smo-preziveli-dan-na-plati-2013/

 

Comments are closed.