Ločitev

DRUŽINA


Vse družine imajo probleme – nekaj takšnega kot ‘normalna’ družina ne obstaja. Včasih pa so težave tako velike, da tudi pogovor z družinskimi člani ne pomaga. Mogoče se tvoji starši pogosto prepirajo, ali pa imaš težave s kom drugim v družini. Včasih se družinski člani med seboj prizadenejo čustveno in/ali fizično.

Težko je vedeti, kaj je prav in kaj ne. Vendar si zapomni – kadarkoli imaš problem, se lahko pogovoriš z našimi svetovalci.

 

LOČITEV STARŠEV

 

Ločitev ali razveza je odločitev dveh odraslih, ki sta bila v razmerju, da bosta živela ločeno življenje in prekinila razmerje. Ta rešitev je lahko začasna in spet prideta skupaj v prihodnosti, lahko pa se odločita, da za vedno prekineta svoje razmerje.

Ločitev je uradna in pravna prekinitev zakona. Osebi, ki sta poročeni, se odločita za prekinitev zakona. Ko se nekdo loči, to pomeni, da se lahko v prihodnosti ponovno poroči.

Mnogo ljudi zaznamuje ločitev staršev za vse življenje, ne glede na to, ali se to dogaja zdaj ali sta se razšla že mnogo let nazaj.

V današnjem času se približno polovica zakonov konča z ločitvijo, tako da mora skozi to veliko otrok in mladostnikov. Ko pa se zgodi tebi, se lahko počutiš zelo osamljeno in negotovo, saj ne veš, kaj vse skupaj pomeni.

Mogoče se ti zdi težko, vendar se je mogoče soočiti z ločitvijo staršev in kljub temu imeti lepo družinsko življenje, ne glede na spremembe, ki jih ločitev staršev prinaša.

Comments are closed.