Konec prijateljstva…ko prijatelj ni, kar se zdi

*Ko imaš nekoga za prijatelja, skrbi te zanj, trudiš se zanj, on pa ti prijateljstva ne vrača:

-Pravo prijateljstvo je obojestransko. Ni le eden izmed prijateljev tisti, ki ga skrbi, ki je pripravljen poslušati, biti v oporo in pomagati   vedno, ne glede na vse. Imej v mislih, da pravega prijateljstva ne moremo izsiliti!

*Ko imaš občutek, da te bo sprejel samo, če se ti spremeniš:

-Pravi prijatelj te sprejme takšnega kot si

*Ko se mu ne želiš zaupati, ker se bojiš, da te bo obsojal:

 -Pravi prijatelj ne obsoja ampak poskuša razumeti, tudi če se sam ne strinja. Spoštuje tvoje mnenje in tvoje želje. Gre za spoštovanje različnosti in enakosti, ki povezujejo.

*ko imaš občutek, da morata vedno narediti po njegovo:

 -Pravo prijateljstvo je enakovredno, oba se prilagajata, ne le eden. Le skupaj lahko poiščeta takšno rešitev, ki bo obema všeč.

 

-> Ko je konec…

Brez prijateljev ne gre. Vsak potrebuje vsaj enega pravega prijatelja. Kljub temu pa včasih pride do tega, ko moramo prijateljstvo pozabiti. To je največkrat takrat, ko sami pri sebi čutimo, da s prijateljem nismo več to, kar smo bili. Ko čutimo, da ni poti nazaj, saj so razlike med nami enostavno prevelike. Včasih je pač tako in takrat je bolje, da gremo sami naprej. Seveda pa ne smemo nikoli obupati nad prijateljstvom. Prave prijatelje lahko spoznamo na najbolj nenavadnih mestih, če smo le pripravljeni.

Comments are closed.