Kakšni so občutki, ko si zaljubljen? (za otroke)

Če se v bližini simpatije počutiš nenavadno, ne skrbi, to se dogaja mnogim. So ti znani občutki, ko ti je v bližini simpatije nerodno, zardevaš, se ti vrti v glavi, včasih pa se ti vse našteto dogaja istočasno?! Nekateri ljudje ob pogledu na svojo simpatijo popolnoma pozabijo, kaj so hoteli povedati. Ostanejo brez besed, kot da bi pozabili govoriti.

Nekateri otroci preganjajo svoje simpatije po šolskem dvorišču, jih kličejo po telefonu, internetu ali pa jih dražijo, da bi dobili njihovo pozornost. Zaradi tega se lahko njihova simpatija počuti neprijetno. Poznaš te občutke? Svoja čustva je zelo težko nadzirati, ampak še vedno ne smemo pozabiti na pravila obnašanja. Če simpatija ne želi govoriti s tabo ali pa se zdi, da jo spravljaš v neprijeten položaj, je čas, da odnehaš.

Prav tako nikoli ne dovoli nikomur, da te spravlja v hecen ali neprijeten položaj. NIKOLI ni prav, da počneš nekaj, kar se ti ne zdi prav – pa če te k temu nagovarja otrok ali odrasel. Takšna simpatija ni dobra simpatija.

Sorodne teme: 

Ali lahko vplivam na to, v koga se zaljubim?

Zaljubljen sem…in kaj zdaj?

Kaj lahko naredim, ko mi simpatija zlomi srce?

Comments are closed.