Ali lahko vplivam na to, v koga se zaljubim? (za otroke)

Na to, v koga se zaljubimo, ne moremo vplivati. Včasih gre nekdo mimo, tebi pa začne razbijati srce,  zardevaš in si misliš – »vau, kdo pa je bil to?!« Lahko se zaljubiš v nekoga iz svojega razreda, iz okolice, kjer živiš, fanta, ki je všeč tvoji najboljši prijateljici, starejšo punco, prijatelja ali prijateljico tvojega brata, v brata ali sestro prijateljice ali pa v učiteljico v šoli.

Lahko se zatreskaš celo v nekoga, ki ga še nikoli nisi srečal/a v živo, v nekoga slavnega, na primer pevko, igralca, športnico.  Če se zatreskaš v nekoga, ki ga ne poznaš v živo, lahko razmišljaš in sanjariš, kakšna je ta oseba v resnici. Zamišljaš si, kako bi ga bilo spoznati, kljub temu da se zavedaš, da je zelo malo možnosti, da se ti to uresniči. Ampak sanjarjenje o tem je še vedno zelo zabavno!

Lako se zalotiš, kako pišeš ime simpatije znova in znova po šolskem zvezku ali pa o tej osebi neprestano pripoveduješ najboljši prijateljici ali prijatelju. Zaljubljenost lahko traja nekaj dni, tednov, mesecev ali celo dlje.

 

Sorodne teme:

 Zaljubljen sem…in kaj zdaj?

– Kaj lahko naredim, ko mi simpatija zlomi srce?

Kakšni so občutki, ko si zaljubljen?

Comments are closed.